Başlangıç > Pastalar > >Çilekli Kremalı Pasta

>Çilekli Kremalı Pasta

>

Bitanecik kardeşimin 16. yaş günü olan 7 ocak ta yaptığım pasta:) Kış ayı olduğundan ve hormonlu çilek almadığımdan dolayı çikolata destekli çilek kremalı pasta oldu ama yazın çilekli olacak:)

Malzemeler:
Pandispanya İçin:
4 ad. yumurta
4 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
1 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilya
Krema İçin:
1 lt. süt
1 su bardağı tozşeker
4 çorba kaşığı un
1 pk. vanilya
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
1 pk. çilekli çikolata parçacıklı (dr. oetker) krem şanti
Arasına:
Çilek (tabii yaz mevsiminde)
damla çikolata
Üzeri için:
1 pk. sade krem şanti
1 pk. meyveli sos (dr. oetker)
Yapılışı:

Kremanın vanilya, margarin ve krem şanti haricindeki malzemeleri ocağı yakmadan iyice karıştırılıp topaklarını yok edip daha sonra pişirilir. Kaynadıktan sonra ocaktan almadan vanilya, margarin ve çırpılmış çilekli krem şantiyi ilave edip bir taşım daha kaynatılır. Soğuması için buzdolabına kaldırılır.
Pandispanya için, Yumurtalar ve şeker çırpılır, toz olan malzemeler ayrı bir kapta elenerek karıştırılır daha sonra yumurta şeker karışımına eklenir. Tahta kepçe yardımı ile birbirine yedirilip kek kalıbına alınır.
175 derecede 35 dakika pişirilir.
Fırından çıkıp soğuyunca ortasından verev olarak ikiye yada üçe kesilip alt taban sütle ıslatılır, arası buzdolabına kaldırılan krema( yaz mevsimi ise çilek), çilek şekerlemesi, damla çikolata ile süslenir.
Diğer kek katıda üzerine kapatılıp, çırpılmış şanti ve pişirilip soğutulmuş meyveli sos ile zevke göre süslenir. Ben en üstüne çilek şekerlemesi de koydum pasta üzeri için yaratıcılık yapanların zevkine kalmış:)
Buzdolabında 1 gece soğutulup ertes gün soğuk servis edilir.

İyiki doğdun kardeşim:)

Kategoriler:Pastalar
  1. Henüz yorum yapılmamış.
  1. No trackbacks yet.

Yorum bırakın