Başlangıç > Balık > >İkiz Hamsiler

>İkiz Hamsiler

>

Merhabalar canlarıımmmm:))) Umarımm mutlu huzurlu ve afiyetlisiniz:)) Gülen gözler mutlu tınılar hissediyorum  bugünlerde bloglarda gezerken.:)) Herdaim sürmesini ümid ediyor hepinize sepet sepet sevgiler dağıtıyorumm:))
Bugün sizlerle nefis bir balık tarifi paylaşmak istiyorumm:)) Havalar soğudukça  balıklar lezzetleniyor güzelim karadenizde..Ama bu akşam haberlerde bir felaket gördüm ki allahım bizden uzak etsin.. Macaristandaki alüminyum tesisinden fışkıran kızıl zehirleri görmüşsünüzdür.. Allah saklasın Tuna Nehrine sıçrarsa Karadenizimiz ve boğazlarımız da kirlenebilirmiş.. İkinci bir çernobil vakası denilmekte.. Allah korusun diyorum…
ve şimdi de tarifim…

Malzemeler:
1 kg. hamsi balığı
Mısır unu
Tuz
Kızartmak için: Sıvıyağ
Garnitür olarak: Kıvırcık salatası

Yapılışı:
Hamsi balıkları güzelce temizlenip kılçıkları çıkartılır ve iki balık iç kısımları birbirne yapışacak şekilde birleştirilip mısır unu ile mantolanır..
Mantolama işlemi bittikten sonra üzeri hafif tuzlanarak kızgın yağda arkalı önlü kızartılarak sıcak sıcak servis edilir..

Afiyet bal şeker olsunn:))

Kategoriler:Balık
  1. 06/10/2010, 18:23

    >baan ikiz mezgir yaparsın dimi, bak söz salatayı ben yapıcam:)ellerine sağlık tatlım.yaa o haberi duydum, Allah muhfaza etsin ülkemizi 😦

  2. 06/10/2010, 18:29

    >Ellerine sağlık canım.. sevdiğim balıklar azdır ama özdür :)) hamsiyide severim.. bide mısır unlu tavada olursa vay ki vaaayy :))

  3. 06/10/2010, 18:39

    >Çok lezzetli görünüyorlar,ellerine sağlık canım.Öpüyorum…

  4. 06/10/2010, 18:54

    >Enfes olur cidden harika ellerine sağlık

  5. 06/10/2010, 18:57

    >Este pescaito frito se ve delicioso. Saludos

  6. 06/10/2010, 19:14

    >ellerine sağlık harika olmuş.

  7. 06/10/2010, 19:18

    >Ben hamsiye bayilirim, burada en cok ozledigim balik cinsi diyebilirim.Aman Allah korusun Karadenizi ve baliklari, umarimoyle bi felaket olmaz.

  8. 06/10/2010, 19:28

    >Hamsi koftesiolsunmu bunun adii.Kilciksiz kofte gibi oluyor boyle.Nefis gorunuyor ellerine saglik sekercim.SevgilerSefa

  9. 06/10/2010, 19:40

    >bence balığın hası hamsi.bayılıyorum.

  10. 06/10/2010, 20:04

    >harika olmuş canım ellerinize sağlık.benimde eşim yaptı ama daha yayınlama fırsatım olmadı.

  11. 06/10/2010, 20:27

    >çıtır çıtır hamsiler,çocuklar hamsinin bu haline bayılıyorellerine sağlık Deniz

  12. 06/10/2010, 20:34

    >canım harika olmuş hmsi ellerine sağlık.

  13. 06/10/2010, 20:52

    >denizcim,bunlar hamsi kuşu olmuşlar:)))eskiden çok yapardım ama şimdi yapamıyorum:(( şifa olsun tatlım

  14. 06/10/2010, 20:57

    >Duyduğuma göre o zehir epey azalmış canım.Rabbim cümlemizi korusun.Canımsın senin ikiz balıkları görünce canım hamsi çekti:)Salatasıyla pek nefis görünüyor.Ellerine sağlık balım benim…

  15. 06/10/2010, 22:03

    >Canim benim, sana tüm cilek tarlalari feda olsun…. Ama sen de bana bir tabak su harika hamsilerden postaliyorsun…. Öpüyorum o cilek yanaklarindan…

  16. 07/10/2010, 05:16

    >Denizcim burada minicik hamsi taklidi apanlar var.Yazık nasıl alıyor insanlar minik bebek balıkları? üzülüyorum..karadeniz hamsisi bulsamda hamsi uş yesem ahh.. canım çekti sabah sabahellerine sağlık

  17. 07/10/2010, 05:55

    >Ellerine sağlık canım. Bizde haftasonu balık günüdür. Hamsi aldığımızda böyle kızartıyoruz.

  18. 07/10/2010, 06:02

    >Elelrine sağlık kalbim kurabiyem çilleeeğğiimm:)Çok severim bunu ama ben hiç yapmadım annem yapardı bol bol bizde yerdik:)

  19. 07/10/2010, 06:07

    >Balık sever biri olarak henüz balık sezonunu acmadım..En kısa zaman da balıklarla haşır neşir olur mutfagım…Ellerine sağlık afiyet olsun bereketi ile..Sevgiler..

  20. 07/10/2010, 06:18

    >kizim bayilir hamsiye ,ellerine saglik özellikle de ekmek arasi cekim cok hosuma gitti.

  21. 07/10/2010, 06:28

    >ohhh bayılırım balığa ama hamsinin yeri damağımda yeri başkadır ellerinize sağlık

  22. 07/10/2010, 06:36

    >Nefissss! Afiyetler olsun…

  23. 07/10/2010, 06:56

    >bizim buralara gelmedi henüz,çocukalarımın en sevdiği bu çıtır tadı hatırlattığın için teşekkürler,bugün yine bir balıkçıya uğrayalım bakalım gelmişmi????sevgiler şekerim…

  24. 07/10/2010, 07:05

    >Denizcim çok severim balığı..Tuğçe hiç sevmez…Afiyet olsun sizlere canım….Bugün eşim Erzuruma gidecek ve gelirken de Tuğçeyi getirecek…Tüh ben lahana sarması yapmadım…Seninle paylaştı sanırım lahana dolmasını sevdiğini Tuğçe….Acaba öğleden sonra izin mi alsam eve gidip te dolma sarsam…Sevgiler canım….

  25. 07/10/2010, 07:13

    >Canım,Allah bizi o kötü ihtimalden korusun. İnşallah yeniden aynı acılar yaşanmaz.Ellerine sağlık. Hamsiler nefis görünüyor.Sevgiyle kal.

  26. 07/10/2010, 07:17

    >Aman ALLAH korusun denizcimbalığı çok seviyoruz milletçe yemedende duramayız ellerine sağlık canım…

  27. 07/10/2010, 08:16

    >Sepet sepet mutluluktan almak basip oldu bugün bana ilk kez. Nasıl da kaçırmışım bu capcanlı blogu.Tabağın da öyle çekici ki, eline sağlık.Feleketler hepimizden ırak olsun, sağlıklı güzel günlerde buluşalım inşaallah.

  28. 07/10/2010, 08:27

    >oy oyy yerim ben bu hamsileri bol limonlu ne de güzel olur. yanında birde turp ahhh. ellerine sağlık

  29. 07/10/2010, 09:21

    >denizcim yine müthişsin…balık yenmezmi..aslında dahada çok tüketmeliyiz….ellerine sağlık tatlım..bloğunu facebook a nasıl aktardın..kolay şekliyle anlatabilirsen çooook sevinirim…

  30. 07/10/2010, 10:14

    >Bir Rizeli olarak kesinlikle 10 numara diyorum! ÜStüne yemek tanımam:) Ellerine sağlık Deniz. Keşke bende orda olsaydım da yeseydik beraber ikizer, dördüzer:)

  31. 07/10/2010, 10:58

    >Balık,özelliklede hamsi dendimi akan sular durur benim için.ellerinize sağlık enfes bir görüntü.Kokusu buralara kadar geldi..

  32. 07/10/2010, 11:03

    >denizim balığı ben ve aysu çok severiz ellerine sağlık afiyet bal olsun istanbuldan memeleketime sevgiler

  33. 07/10/2010, 13:40

    >Ellerine sağlık gülüm. Nefis görünüyor. Afiyet bal şeker olsun. Sevgiler.

  34. 07/10/2010, 17:39

    >Ekmek,balık ve salata daha ne olsun 😉 ellerine sağlık… afiyet bal şeker olsun..Öpüyorum…

  35. 07/10/2010, 19:17

    >Hamsiyi da koydum tata tavaya canımtata tavaya:)Zıpladı da gitti ha ha havayaaaTatlı çilekim benim,ellerine,gönlüne sağlık..Bayılırım..

  36. 07/10/2010, 19:43

    >Hımmm salata ve balık hemde hamsi nefis ikili bayıldım…Ellerine sağlık canım…Şu kötü heberi bende gördüm inşallah kötü olaylar olmaz…Sevgiler…

  37. 07/10/2010, 19:55

    >Balığın güzelliğine mi baksam resimlerin canlılığına mı karar veremedim .Bu resimlerin sırrını senden öğreneceğim Denizciğim ellerine sağlık sevgiler..

  1. No trackbacks yet.

Yorum bırakın