>Kek

>

En bilinen yöntemle hem klasik hem leziz iki renkli kek kalıp kullanmadım tamamen eski usul oldu:)
Malzemeler:
3 ad. yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
yarım çay kaşığı karbonat
1 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilya
2 çorba kaşığı kakao
Aldığı kadar un
Yapılışı:

Yumurtalar, şeker ve yoğurt 5 dk. hızlı seviyede çırpılır.
Sıvıyağ eklenir, karıştırılır.
Üzerine karbonat, kabartma tozu ve vanilya elenerek ilave edilir tahta kaşık yardımıyla karıştırılır.
Azar azar un ilave ederek akışkan kek kıvamı sağlanır.
Karışımın üçte biri başka bir kaba ayrılır, kakao eklenip az daha karıştırılır.
Yağlanmış tepsinin içine kakaolu karışım yayılır, üzerine sade karışımda eklenip yayılır.
175 derece fırında 35 dakika pişirilir. ilk 20 dakika asla fırın kapağı açılmaz.
Fırından çıktıktan sonra dilimlenir, pudra şekeri veya dekor şekeri ile süslenip servis edilir:) Afiyet bal şeker olsun

Kategoriler:Kekler ve Muffinler
  1. Henüz yorum yapılmamış.
  1. No trackbacks yet.

Yorum bırakın